
Villa Le Prata: Authentieke Italiaanse Brunello Wijnen in Toscane
Azienda Agricola Villa Le Prata werd in 1860 gebouwd door graaf De ‘Vecchi als een jachthuis, daarna deed het dienst als buitenverblijf van de bisschop van Montalcino.
Massimo Losappio, hoofdchirurg van het ziekenhuis van Montalcino en zijn vrouw Marialuce, een lerares filosofie, kochten de villa in 1980 en, gedreven door de passie voor wijn en het genoegen om hun vruchten te delen met hun vrienden, plantten ze de eerste hectare wijngaard in de buurt van de villa.
Sinds de jaren 80 is het bedrijf altijd gerund door de vrouwen van de familie, eerst door Marialuce en Anna Vittoria, dan sinds 1996 door hun dochter, Benedetta Losappio, tot 2014 toen het bedrijf werd gekocht door Anna Vittoria en Bernardo Losappio en het is Anna Vittoria die de laatste jaren persoonlijk betrokken is bij het bedrijf. Een bijzonderheid van het bedrijf is de keuze van de oenologen, die bijna altijd vrouwelijk zijn; vandaag de dag maakt de productie gebruik van het waardevolle advies van dokter Graziana Grassini, een internationaal bekende wijnmaker en docent. Het verwelkomen van vrienden en familie met goede wijn is altijd een familieritueel geweest in Montalcino. Vandaag de dag dragen we dit plezier op aan degenen die zichzelf tijd willen gunnen in schoonheid en welzijn.

Passie en geduld…….



De wijngaarden van Villa le Prata
Villa le Prata beschikt over 3 hectare land. Deze bevatten 4 verschillende wijngaarden die grondig zijn bestudeerd en die de grootste bron zijn en hun verschillen de rijkdom van Villa le Prata.
Het creëren van een uitstekende niche productie is het doel van Villa le Prata.
VIGNA VESCOVO & VIGNA LE PRATA
GEO-PEDOLOGISCHE INVLOED OP DE PECULIARTITEITEN VAN DE WIJNEN VIGNA VESCOVO EN LE PRATA (vergelijkbare wijngaarden voor geopedologische kenmerken)
Vigna le Prata
Ongeveer 1 hectare, wijngaard van 1988
Zesde van implantaat 120/300 gespoord cordon
Kenmerken van de bodem Wijngaard Le Prata
De wijngaard strekt zich uit over een hellend plateau gevormd door mariene polygene conglomeraten uit het Plioceen (3-5 miljoen jaar) op een gemiddelde hoogte van 507 meter.
De bruine, roodbruine bodems zijn over het algemeen diep, met een veelvuldig skelet bestaande uit goed verouderde kiezels, met een overwegend zanderige kleiachtige textuur, niet kalkhoudend, met een zure pH, goed gestructureerd, goed gedraineerd, met een hoge waterreserve.


Vigna del Vescovo
6000 m, wijngaard van 2017
Zesde van implantaat 75/230
Kenmerken van de bodem Vigna del Vescovo
De wijngaard strekt zich uit op een lineaire helling met een bescheiden helling, met noordwestelijke blootstelling, bestaande uit mariene polygene conglomeraten uit de Plioceen periode (3-5 miljoen jaar) op een gemiddelde hoogte van 515 meter. De roodachtige bodem is middelmatig diep, rijk aan kiezels en gewijzigd skelet, met een overwegend zandige kleiachtige textuur, niet kalkhoudend, met een zure pH, goed gestructureerd, goed gedraineerd, met een matige waterreserve.
VIGNA MASSIMO EN SAN PROSPERO
Vigna Massimo
7800 m, wijngaard van 1972
Zesde van implantaat 125/290 gespoord cordon
Kenmerken van de bodem Vigneto Massimo
De wijngaard strekt zich uit op een convexe helling, met een lichte helling, met een westelijke ligging op een gemiddelde hoogte van 500 meter. Vanuit geologisch oogpunt wordt het gebied gekenmerkt door de aanwezigheid van de Sillano-Santa Fiora Formatie uit de Boven-Krijt-Paleocene Periode (60-75 miljoen jaar), bestaande uit schalie, mergelige kalksteen, siltsteen en calcilutiet (carbonaatkorrels van het formaat klei en slib). Het zijn diepe bodems met een nuttige diepte van ongeveer 120 cm, met een frequent skelet dat voornamelijk bestaat uit fragmenten van mergelkalksteen en siltsteen, met een overwegend kleiachtige textuur, matig kalkrijk, met een subalkalische pH, goed gestructureerd, goed gedraineerd, met een hoge waterreserve.geleefd, rijk aan polyfenolen, met een intense kleur, met een robuuste structuur en een hoge aromaticiteit.


Vigna San Prospero
Ongeveer 5000 m, wijngaard van 1998
Zesde van implantaat 100/290 gespoord cordon
Kenmerken van de bodem Vigneto San Prospero
De wijngaard strekt zich uit op een convexe helling, met een gematigde helling, met zuidelijke, zuidwestelijke blootstelling op een gemiddelde hoogte van 495 meter. Vanuit geologisch oogpunt wordt het gebied gekenmerkt door de aanwezigheid van de Sillano-Santa Fiora Formatie uit de Boven-Krijt-Paleocene Periode (60-75 miljoen jaar, bestaande uit leisteen, marmerkalksteen, siltsteen en calcilutiet (carbonaatkorrels ter grootte van klei en slib) en af en toe calcarenieten. Dit zijn matig diepe bodems met een nuttige diepte van ongeveer 100-110 cm, met een frequent skelet dat voornamelijk bestaat uit fragmenten van mergelkalksteen en siltsteen, met een kleiachtige textuur, weinig kalkhoudend, met een subalkalische pH, matig gestructureerd.


Producten Villa Le Prata
Rode wijn
Rode wijn