Tenuta RISECCOLI en haar wijnen vertellen een verhaal dat begint in het begin van de 20e eeuw toen de beroemde Florentijnse kunstenaar Prof. Romano Romanelli (1882-1969) het land, de villa’s, wijngaarden en olijfboomgaarden verwierf in de heuvels boven Greve in Chianti.

Afkomstig uit een lijn van kunstenaars en vooral bekend als lid van de prestigieuze kunstacademie van Florence, had professor Romanelli een vergelijkbare interesse in landbouw en wijnbouw.
In die tijd waren vrienden van de Romanelli-familie een van de gelukkigen die van de heerlijke wijnen en extra vergine olijfolie van het landgoed RISECCOLI konden genieten.

In de loop der jaren groeide de kring van RISECCOLI-wijnliefhebbers toen de Romanelli-familie verschillende
wijnbouwstudies en -experimenten ondernam en ernaar streefde wijnen tot stand te brengen die representatief zijn
voor het terroir en de Toscaanse wijntraditie.

Het wijnhuis is nog steeds in de familie en de volgende generaties gaan verder met dezelfde passie als professor Romanelli en de overtuiging dat de beste voorbeelden van Chianti Classico-wijnen zijn gemaakt en geproduceerd in kleinere percelen.

Tenuta Riseccoli biedt twee wijncollecties aan:

  • Het Riseccoli assortiment met de top wijnen van het wijngoed.
  • Het Rinascita assortiment met geweldige wijnen om dagelijks te drinken.

Tenuta Riseccolli heeft een persoonlijke en ambachtelijke benadering van wijn maken. Alle wijnen worden gemaakt vanuit een bio-dynamische en duurzame focus, altijd met groot respect voor de bodem en het prachtige Toscaanse landschap rondom de wijngaard.

Tenuta Riseccoli

Producten Tenuta Riseccoli