Retourneren

Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat er iets retour gezonden dient te worden. Wij als Vintaliani willen dat zo gemakkelijk mogelijk maken voor u.

Hoe werkt het:

  • Door onderstaande button “Start retoursevice” te gebruiken start u de retourservice.
  • Wij vragen u de reden
  • U krijgt een code waarmee u het pakket kunt aanleveren bij een PostNL agentschap.
Start retourservice

Onze voorwaarden voor retourzendingen.

Herroepingsrecht van de consument

Bij een online aankoop behouden consumenten zich een herroepingsrecht. Het herroepingsrecht houdt in dat de consument tot 14 dagen na bezorging, zijn bestelling terug mag sturen. Na het beroep op zijn herroepingsrecht heeft de consument (nog eens) 14 dagen om het product terug te sturen.

Bij Vintaliani heeft u 30 dagen de tijd om de retourzending te regelen.

Termijn van terugbetalen

Binnen 14 dagen zorgen wij dat het bedrag van de retourzending is teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht.

Betaling van de verzendkosten

Indien de complete zending wordt geretourneerd in de originele verpakking zullen wij u het complete bedrag inclusief de verzendkosten terugstorten. De zending dient echter wel onbeschadigd bij Vintaliani aan te komen.

Indien u een deel van de zending wilt retourneren zullen wij de ontbrekende producten en de verzendkosten met u verrekenen. Ook hier geldt dat de zending onbeschadigd bij Vintaliani aan te komen. Verzending in de door ons gebruikte verpakking is de beste optie.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op geopende flessen. Wijn is namelijk om redenen van gezondheidsbescherming niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling is verbroken. Wij willen u met klem vragen geen geopende flessen te retourneren. Mocht u van mening zijn dat de geleverde wijn niet in goede conditie is willen wij u vriendelijk vragen dit bij de retourredenen aan te geven.

Vintaliaini gebruikt  speciale verpakkingen, is uw bestelling op moment van bezorging toch onverhoopt zichtbaar beschadigd?  Dan heeft u het recht het pakket te weigeren. De bezorger zorgt er in dat geval voor dat de wijnbestelling wordt teruggestuurd naar ons magazijn. Uiteraard ontvangt u uw bestelde wijnen alsnog zo snel mogelijk. Heeft u het pakket al aangenomen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.