Ornella Molon

Ornella Molon ligt op de grens van de provincies Treviso en Veneto. Deze wijnmakerij is zodoende gevestigd in het dorp Campo di Pietra di Salgareda. Ofwel in het hart van het prestigieuze wijngebied van de DOC Piave en DOC Veneto.

De wijnmakerij Ornella Molon is in 1982 opgericht. Op de plaats waar de geschiedenis zijn sporen heeft achtergelaten en waar het land het verhaal verteld van eeuwenoude tradities. Ornella transformeerde samen met haar man Giancarlo hun passie in een bedrijf. Ze zijn er samen in geslaagd nieuw leven en een enorme passie te blazen in een historische wijnmakerij, ooit het landhuis van Giustinian de Doge van Venetië in 1652.

Tegenwoordig staat Ornella Molon garant voor traditie en innovatie. Deze eeuwenoude traditie is terug te vinden in de vakkundige productie van de authentieke lokale wijnen. Daarnaast produceert men ook wijnen met een meer internationale smaak.

Kwaliteit en gastvrijheid zijn ook de principes die de familie elke dag begeleiden en inspireren.

De wijngaarden van Ornella Molon strekken zich uit over een gebied dat eeuwenlang is gewijd aan het verbouwen van wijnstokken.

De 40 hectare wijngaard profiteren van een gunstig microklimaat. Daar waar de zeewinden en de bergwinden elkaar ontmoeten. Kleirijke grond gelegen tussen de Adriatische zee en de Alpen. Daarnaast zit deze grond vol mineralen dankzij het alluviale sediment uit de rivier de Piave. Ook heeft deze rivier geen probleem overtollig water af te voeren wat van vitaal belang is voor het rijpen van de wijnstokken.

Dit zijn de specifieke kenmerken die het mogelijk maken om unieke eerste klas druiven te laten groeien.

Ornella Molon wijnvaten
Ornella
Wijnkelder Ornella Molon

Producten van Ornella Molon

 19,20 Prijs incl. BTW
 19,20 Prijs incl. BTW
 41,90 Prijs incl. BTW
 56,25 Prijs incl. BTW
 28,45 Prijs incl. BTW