Het verhaal van een familie

Cantina Mazzarose is in 1863 opgericht. Gedurende de creatie van het koninkrijk van Italië, met dank aan senator Giuseppe Devincenzi.

Mazzarosa is een familie bedrijf en op dit moment is de leiding in handen van de zesde generatie van de Mazzarosa Devincenzi familie. De tradities zijn bewaard gebleven maar het wijnbedrijf bestaat uit een jong en dynamisch team dat het bedrijf naar nieuwe internationale hoogte leidt. 

De unieke ligging

Het bedrijf ligt in het meest favoriete herkomstgebied van Abruzzen  gezien de klimatologische omstandigheden: Colline Teramane DOCG. Om preciezer te zijn in Roseto degli Abruzzi. 

Ligging van de wijngaarden

De wijngaarden liggen op de top van een heuvel 100 meter boven zeespiegel met een stijle helling. De wijngaarden zijn omringd door de rivier Vomano. Deze reflecteert het zonlicht en matigt de temperatuur. Daarnaast garandeert de nabijheid van de Adriatische zee geleidelijke temperatuurschommelingen. De zuid en zuidoost blootstelling is ideaal voor de rijping vaan de druiven.

Mazzarosa

Het natuurreservaat, respect voor de natuur en duurzaamheid

Het wijnbedrijf is omgeven door een natuurreservaat, de Riserva del Borsacchio.

Het land is altijd bewerkt met respect voor het milieu en de menselijke gezondheid, het verkrijgen van verse en natuurlijke producten die hun eigenschappen behouden en volledig uitdrukking geven aan het gebied van Abruzzen.

De zorg voor de wijnen gaat ook door in de kelder, waar de vinificatie plaatsvindt volgens de traditionele methode, zonder gebruik van toegevoegde sulfieten, in elke fase gecontroleerd door de oenologen. Daarna volgt een natuurlijke gisting van de most, wat resulteert in zeer verteerbare en echte wijnen.

Precies omwille van de procedures die zowel in de wijngaard en in de kelder gehanteerd worden heeft Mazzarosa de Europese SQNPI certificering. De meest relevante certificering op het gebied van ecologische duurzaamheid en
geïntegreerde landbouw.

De wijnen van Mazzarosa, een mix van traditie en innovatie

Mazzarosa

Geschiedenis doorgeven, traditie vernieuwen, het milieu respecteren: dat zijn de waarden van Cantina Mazzarosa.

Het behouden van de typische aroma’s van dit land, het overbrengen van de passie en het werk achter een glas wijn, nadenken over de kracht en majesteit die de natuur kan ontketenen: dat zijn de doelen van Mazzarosa.

Met dit in gedachten is het de zorg van Mazzarosa om zo min mogelijk in te grijpen in het wijnmaakproces en de wijngaard, het klimaat en de frisheid van de kelder die de ware architecten van de  wijnen zijn.
Alleen op deze manier is het mogelijk om sterke, natuurlijke en verteerbare wijnen te produceren.

 

Het wijnassortiment richt zich op monocèpage wijnen van autochtone en historische Abruzzo variëteiten:

  • Trebbiano
  • Pecorino
  • Cerasuolo
  • Montepulciano
  • Montepulciano Riserva

De wijnen van Mazzarosa:

 19,59 103,31 Prijs incl. BTW

Trebbiano Abruzzese

Trebbiano d’Abruzzo DOC

 18,14 95,87 Prijs incl. BTW
 19,59 103,31 Prijs incl. BTW
Decanter 97/100 (2022)
 39,38 207,44 Prijs incl. BTW
 20,00 105,79 Prijs incl. BTW
 27,89 147,11 Prijs incl. BTW