De spumante wijnen, gemaakt volgens de traditionele methode, van Cortenera vinden haar ontstaan in het zuilvormige basalt van het Lessini gebergte.

Op deze vulkanische heuvels cultiveert de familie Ferrari de wijnstok al eeuwen lang. Het wijngoed bevindt zich in de gemeente Gambellara tussen Verona en Vicenza. De bodems zijn rijk aan tufsteen en basalt. Zodoende rijk aan ijzer, magnesium en andere micro-elementen. Door hun porositeit is het instaat water vast te houden daarnaast houdt de bodem de warmte vast. De druivenstokken dienen een diep wortelstelsel te ontwikkelen.

Sinds 2014 is het wijngoed in handen van Gianluca Ferrari. 

Gianluca heeft een voorliefde voor de druivenrassen Durella en Garganega. Het druivenras Durella komt eigenlijk alleen voor in de Lessini streek waar een handje vol wijnboeren wijn produceren van deze druif. De Garganega druif kennen we van de soave wijnen. Beide druivenrassen hebben een hoge zuurgraad. Wat deze druiven uitermate geschikt maken voor spumante wijnen. Gianluca Ferrari streeft perfectie na wat inhoudt dat hij enkel wijnen produceert gemaakt volgens de ‘Methode Classico’ oftewel de traditionele methode gebruikt voor het maken van champagne.

Italiaans mousserende wijn

Producten van Cortenera