Bartolomeo Bortolomiol heeft sinds het midden van de 18e eeuw zijn leven gewijd aan het verbouwen van druiven in Valdobbiadene. Zijn liefde voor het land en het vermogen om het beste uit dit land te halen heeft hij zijn nakomelingen doorgegeven. Guiliano Bortolomiol, de oprichter van het wijnbedrijf, heeft deze lessen ter hand genomen.

Guiliano Bortolomiol

Door in de voetstappen te treden van zijn vader en de familietraditie te volgen besloot Guiliano Bartolomiol zich te richten op het maken van wijn. Op jonge leeftijd heeft hij zich ingeschreven op de prestigieuze Conegliano wijnacademie.

Onmiddellijk na de tweede wereldoorlog, na een trieste aanblik van de verlaten wijnvelden, besloot hij een missie te delen. Deze missie hield in enerzijds de wedergeboorte van de wijnvelden en anderzijds zowel de kwaliteit als de bekendheid van Prosecco te verbeteren.

Zijn droom was om de lokale Prosecco zonder grote verwachtingen te verheffen naar een prestigieuze mousserende wijn die wereld bekend zou zijn. Deze droom is uitgekomen, zeker na het verkrijgen van de DOGC status is Prosecco een wijn die op internationaal niveau wordt gewaardeerd.

Guiliano was in 1946 één van de oprichters van de Confraternita del Prosecco en later van de Mostra dello Spumante het hedendaagse Forum Spumanti d’Italia. Giuliano Bortolomiol was ook een meester van de Martinotti-Charmat-methode, als een geweldige, intuïtieve experimentator, was hij de eerste die Prosecco Brut maakte.

Het bedrijf wordt momenteel gerund door de vier dochters van Giuliano. Deze generatiewijziging heeft een nieuwe managementvisie met zich meegebracht. Maar zonder de principes van familietraditie te veranderen: allereerst de productkwaliteit en de promotie van het gebied.

De toewijding van de Bortolomiol-vrouwen is niet alleen om met trots een vrouwelijke manier van werken te bereiken, maar vooral om frisse vrouwelijkheid in de wijnwereld te brengen. Voor de Bortolomiol-vrouwen betekent dit vooral een groter territoriaal bewustzijn. Van projecten gericht op een meer bewuste, duurzame vorm van landbouw tot meer focus op de hele productieketen, vrouwelijkheid is onderdeel geworden van het dagelijkse leven van het bedrijf en is uitgebreid naar andere gebieden. Daarnaast worden er humanitaire projecten ondersteund.

De Prosecco uit de Valdobbiadene met DOGC status is van uitzonderlijke kwaliteit. Zo ook de wijnen van Bortolomiol, zij behoren tot de beste uit de streek.

Producten van Bortolomiol

Tre Bicchieri Gambero Rosso 2019
Tre Bicchieri Gambero Rosso 2020

Mousserende wijn

Ius Naturae 2018

 21,55 Prijs incl. BTW

Mousserende wijn

Ius Naturae 2019

 21,55 Prijs incl. BTW