Azienda Agricola Villa Le Prata Logo

Azienda Agricola Villa Le Prata werd in 1860 gebouwd door graaf De ‘Vecchi als een jachthuis, daarna deed het dienst als buitenverblijf van de bisschop van Montalcino.
Massimo Losappio, hoofdchirurg van het ziekenhuis van Montalcino en zijn vrouw Marialuce, een lerares filosofie, kochten de villa in 1980 en, gedreven door de passie voor wijn en het genoegen om hun vruchten te delen met hun vrienden, plantten ze de eerste hectare wijngaard in de buurt van de villa.

Later, met de absolute wens om in één fles de meest authentieke sfeer van het land van Montalcino te omsluiten, werden twee andere wijngaarden geplant in het gebied van Castelnuovo dell’Abate en verwierven de vierde wijngaard bij de Villa.

Deze wijngaarden, in drie verschillende zones, zijn de perfecte combinatie van de elegantie, de parfums vervoerd door hoogte, en het lichaam en de structuur van het land ten zuiden van Montalcino.

Passie en geduld…….

Villa Le Prata Huis
Villa Le Prata wijngaard
Villa Le Prata huis compleet

Villa Le Prata beschikt over vier wijngaarden gelegen op hoogtes van 210 tot 510 meter boven de zeespiegel.

De wijngaard Le Prata ligt naast de villa en wordt omringd door eeuwenoude kastanjebomen en wilde kersen in het noordoosten van Montalcino op een hoogte van 510 meter. Uit deze wijngaard worden druiven verkregen die parfums en grote elegantie aan de wijn geven. De wijngaard is aangeplant in 1987. De onlangs verworven wijngaard Rizzieri ligt in de buurt van de villa in Loc. Le Prata, in het noordoosten van Montalcino, op 500 meter boven de zeespiegel. Deze wijngaard dateert uit de jaren zeventig en produceert druiven van hoge kwaliteit, die ook parfums en grote elegantie aan de wijn brengen. De wijngaard Ramoni is in 2000 aangepland en ligt in het zuiden van Montalcino, net onder de stad Castenuovo dell’Abate op een hoogte van 210 meter. De wijngaard Velona ligt in het zuiden van Montalcino, net onder het Castello della Velona, 250 meter boven de zeespiegel en is in 1997 aangeplant. Alle wijngaarden hebben een kleiachtige, zanderige met middellange texturen bodemsamenstelling, de laatste twee met een goede aanwezigheid van slib. Alle wijngaarden hebben een oost/west blootstelling bovendien wordt in alle wijngaarden het Cordon snoeisysteem toegepast.

Producten Villa Le Prata