Le Thadee is een jong wijnhuis en opgericht in 2018. Het wijnhuis is gevestigd in Pietrauta bij Montefalco in de provincie Perugia. Deze provincie ligt in de regio Umbrië. Ze bezitten 7 ha wijngaarden die op dit moment omgezet worden naar biologische wijnbouw. Men verbouwt traditionele wijnstokken zoals grechetto, trebbiano spoletino, sangiovese en uiteraard sagrantino. De 7 ha zijn verdeeld over de volgende wijngaarden:

  • Vigna Rignano
  • Vigna Montepennino
  • Vigna Scancellato
  • Vigna Attone
  • Vigna Stretta

Het idee achter de wijnbouw bij Le Thadee is gebaseerd op enkele belangrijke aspecten: liefde voor het gebied, respect voor de wijngaard, technologische innovatie en de wil om geweldige wijnen te produceren.

Daarnaast beheert Le Thadee een Pre-phylloxera wijngaard die het onderscheidende karakter van Le Thadee vertegenwoordigt en uitdrukking geeft aan hun wijnbouw concept: werken om te verbeteren wat de natuur en geschiedenis ons heeft gegeven.

 

 

“De wil om geweldige wijnen te produceren.”

 

 

De historie

Het wijndomein van Le Thadee werd opgericht door enkele van de beste wijngaarden te selecteren en te verwerven die vroeger toebehoorden aan een belangrijke wijnmakersfamilie van Montefalco: wijngaarden van verschillende cultivars waarin Sagrantino, Sangiovese, Grechetto, Merlot, Cabernet Sauvignon en Trebbiano Spoletino-druiven groeien, op de glooiende hellingen verspreid over het afgebakende gebied van Montefalco. Het unieke karakter van het gebied en zijn terroir, verenigd met een teelt die het milieu volledig respecteert met een geschikte oogst, zorgvuldig met de hand geplukt, vergemakkelijken het bereiken van de doelstelling van het bedrijf, bijdragend aan de hoge kwaliteit van de druiven en bijgevolg van onze wijnen.

Wijngaard Le Thadee

Het project

De productie wordt uitgevoerd met de meest geavanceerde biologische methoden en concepten, waarbij de nadruk ligt op lokale druivensoorten en tradities. Ons respect voor de natuur begint bij het verzorgen van de wijnstokken volgens strikte biologische wijnbouwprincipes, van de vinificatie en verfijning in de kelder tot aan de verpakking. Onze benadering van wijnbereiding, samen met de toepassing van ultramoderne technologieën, zorgt voor kwaliteit, duurzaamheid en natuurlijkheid van de geproduceerde wijnen, waardoor hun individuele kenmerken worden versterkt.

wijnbereiding Carlo Re - Montefalco Sagrentino DOCG

De producten

Pre-phylloxera 

Witte wijn

Rosé wijn

Rode wijn

Dessertwijn

 

Pio IX – Montefalco Sagantino Passato DOCG verkrijgbaar vanaf september 2022