Astemia Pentita Logo
L"Astemia Pentita Aanzicht

Een droom wordt werkelijkheid….. Geboren en getogen in de heuvels van de Langhe is wijn de enige echte liefde van Sandra Vezza. In de loop van deze blijvende en hartstochtelijke liefdesaffaire werd ze aangetrokken door Barolo. Hier leerde ze de unieke en prachtige eigenschappen kennen die door dit stukje land werden bijeengebracht. Voor iemand die nog nooit wijn heeft gedronken (“Astemia” = geheelonthouder) en die, omwille van de volwassen en sterke passie, “astemia” was geworden, heeft berouw getoond. Ze heeft Barolo geïdentificeerd voor haar wijnmakerij, het terroir met zijn genereuze uitdrukking. Haar droomwens een eigen wijnhuis wordt werkelijkheid, L” Astemia pentita is geboren.

Een fles wijn van L” Astemia pentita belichaamt geïnspireerde en geconserveerde flitsen van tijd, getelde regendruppels, de vastbeslotenheid van warme dagen, de frisheid van de lente en de stilte van lange dagen in de winter, maar vooral, het orkestrale van het harde werk in de wijngaarden en zijn geheimen.

De wijngaarden 

De wijngaarden van L” Astemia pentita bevinden zich in het begin van Cannubi. Ingeklemd tussen twee wegen die bergop naar het dorp Barolo lopen. De wijngaarden hebben zuid en zuidoost expositie. Altimetrisch is dit het laagste deel van de heuvel Cannubi, maar de aard van het huidige terroir samen met de expositie geeft ons wijnen met een goede body, elegant en met de aangenaam stevige tannines.

Voor de Barolo Terlo wijnen bevindt zich 1 ha wijngaard in het Terlo gebied. Deze wijngaard is aangeplant met 30 jaar oude wijnstokken met een selectie van subvariëteiten van de Lampia en Michet.

Voor de klassieke Piemonte druif Barbera bevinden de wijngaarden zich op de heuvels van Monforte.

Barolo wijn

Rode wijn

Barolo DOCG

 31,78 166,94 Prijs incl. BTW
 52,89 157,02 Prijs incl. BTW
 78,51 208,26 Prijs incl. BTW
 52,89 139,67 Prijs incl. BTW

Witte wijn

 18,97 101,65 Prijs incl. BTW
 15,17 101,65 Prijs incl. BTW

Rode wijn

 15,17 101,65 Prijs incl. BTW
 14,83 86,78 Prijs incl. BTW
 18,97 101,65 Prijs incl. BTW