Astemia Pentita Logo
L"Astemia Pentita Aanzicht

Een droom wordt werkelijkheid, geboren en getogen in de heuvels van de Langhe is wijn de enige echte liefde van Sandra Vezza. In de loop van deze blijvende en hartstochtelijke liefdesaffaire werd ze aangetrokken door Barolo. Hier leerde ze de unieke en prachtige eigenschappen kennen die door dit stukje land werden bijgebracht. Voor iemand die nog nooit wijn heeft gedronken (“Astemia” = geheelonthouder) en die, omwille van de volwassen en sterke passie, “astemia” was geworden heeft berouw getoond en heeft Barolo geïdentificeerd voor haar wijnmakerij, de terroir met zijn genereuze uitdrukking. Haar droomwens een eigen wijnhuis wordt werkelijkheid, L”Astemia pentita is geboren.

Een fles wijn van L”Astemia pentita belichaamt geïnspireerde en geconserveerde flitsen van tijd, getelde regendruppels, de vastbeslotenheid van warme dagen, de frisheid van de lente en de stilte van lange dagen in de winter, maar vooral, het orkestrale van het harde werk in de wijngaarden en zijn geheimen.

De wijngaarden

De wijngaarden van L”Astemia pentita bevinden zich in het begin van de Cannubi ingeklemd tussen twee wegen die berg op naar het dorp Barolo lopen, met de zuid en zuidoost expositie. Altimetrisch is dit het laagste deel van de heuvel Cannubi, maar de aard van het huidige terroir samen met de expositie geeft ons wijnen met een goede body, elegant en met de aangenaam stevige tannines.

Voor de Barolo Terlo wijnen bevindt zich 1 ha wijngaard in het Terlo gebied. Deze wijngaard is aangeplant met 30 jaar oude wijnstokken met een selectie van subvariëteiten van de Lampia en Michet.

Voor de klassieke Piemonte druif Barbera bevinden de wijngaarden zich op de heuvels van Monforte.


Producten L”Astemia pentita

Decanter 2020: 97/100 points.
Aanbieding!
 41,55  39,95 Prijs incl. BTW
Decanter 2020: 96/100 points
 77,75 Prijs incl. BTW