De familie Accornero zijn wijnmakers en eigenaar van dit mooie bedrijf. Het is in 1897 opgericht door Bartolomeo Accornero. De leiding is op dit moment in handen van de vijfde generatie. Gulio maakt voor het eerst in 1957 wijn van zijn eigen verbouwde druiven. De zonen Ermanno en Massimo zetten zijn werk voort. Ze produceren met dezelfde passie en toewijding wijnen van hoge kwaliteit. Altijd de kwaliteit in het oog houdend en respect tonend voor het verleden. 

De nieuwe generatie Accornero telgen staat klaar.

Accornero

De wijngaarden Accornero

Casale Monferrato
Het Monferrato van het Casalese gebied strekt zich uit in noordoostelijke richting met zijn heuvels tot aan de Po. Het omvat karakteristieke dorpjes zoals Vignale Monferrato. Het wordt gedefinieerd als het land van Barbera en Grignolino.
De morfologie van Monferrato is overwegend heuvelachtig. De bodems dateren uit het Tertiair, toen ze opdoken uit de zee die de Povlakte bezette. Ze bestaan uit Miocene arenaceeën en kalkrijke mergels, de zogenaamde ‘witte bodems’ waarin gemakkelijk fossiele schelpen te vinden zijn.
Het zijn de typische kalkmergelgronden, licht van kleur, arm aan organische stoffen en mineralen, maar rijk aan calciumcarbonaten, slibklei en gesteente op diepte. Deze bodems zijn geschikt voor het telen van wijnstokken, die volle, rijk gekleurde wijnen opleveren die lang goed blijven.
In de tufsteenachtige gebieden is de ondergrond door de eeuwen heen gebruikt om kelders te graven, de zogenaamde ‘infernot’ om flessen op de juiste temperatuur te bewaren, nu door de unesco erkend als werelderfgoed.

Ca’ Cima ligt in de gemeente Vignale Monferrato, met een wijngaard van 25 hectare. Het doel is om wijnen te produceren die sterk verbonden zijn met het grondgebied. Het beheer van onze wijngaarden is met respect voor het land en het milieu.

De wijnen van Accornero

Wit

Rood