Vintaliani Nieuwsbrief Juni 2024

Italiaanse rode wijn

Vintaliani nieuwsbrief Juni 2024

Ciao Italiaansewijn liefhebbers,
Eindelijk kunnen we genieten van het zonnetje. We verhuizen naar de tuin om van het buitenleven te genieten. De BBQ kan aan, heerlijke salades, we genieten op het terras van onze lunch of avondmaaltijd. Ieder op zijn eigen manier. Voor de Italianen zijn dit zeer zeker ook belangrijke momenten. Genieten met familie en vrienden van een lekkere maaltijd en een goed glas wijn. Niet voor niets wordt er gezegd dat de Italiaanse wijnen eetwijnen zijn, Spijs & Wijn.

Voor de salades, vis- en zeevruchtengerechten komt al snel een witte wijn of rosé op tafel. Italië kent vele inheemse druiven die zeer goed gedijen op de specifieke terroirs in de verschillende wijngebieden. Van noord naar zuid en van oost naar west. De koele gebieden zorgen voor de belangrijke zuren, de vulkanische gebieden geven mineraliteit mee zoals bij Fiano di Avellino en Greco di Tufo. Bij Vintaliani hebben we een mooie mix gemaakt van Italiaanse inheemse druiven en de wat bekendere druivenrassen. Alles te selecteren op druivenras of wijnregio en neem eens een kijkje bij de wat minder bekendere druivenrassen. Een heerlijk visgerecht voor de zomer: Branzino al cartoccioVoor de BBQ is de keuze enorm aan rode wijn, van simpel en fruitig tot de klassiekers van Italië. Van simpele spiesjes met lam, “Arrosticini”, gecombineerd met een Montepulciano D’Abruzzo tot een Costata alla Fiorentina met een lekker glas sangiovese of primitivo wijn. Echter een Cerasuolo D’Abruzzo doet het ook goed bij een BBQ. 

Al met al genoeg om van te genieten, fijne zomer allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *