Vintaliani Nieuwsbrief April 2024

Italiaanse rode wijn

Vintaliani Nieuwsbrief April 2024
 

Ciao Italiaansewijn liefhebbers,
Het gezegde “April doet wat hij wil” is weer waarheid gebleken. Laten we hopen dat de lente nu echt aanbreekt en we kunnen genieten van het zonnetje en warmere temperaturen. Dat zijn toevallig ook de juiste ingrediënten voor een bezoekje aan het terras, thuis of buiten de deur, met daarbij wellicht een lekker fris glas Italiaanse witte wijn.
Dit brengt ons bij wederom een relatief nieuw wijnhuis in het portfolio van Vintaliani: Traerte – Vadiaperti 

Het wijnhuis Traerte – Vadiaperti ligt in de regio Campanië en om precies te zijn in Montefredane. Het familiebedrijf is op dit moment in handen van Raffaele Troisi. Volgens Ian d’Agata (gerenomeerd schrijver van “Italy’s native wine grape terroirs” en “Native wine grape’s of Italy”) behoort Raffaele Troisi tot de beste producenten van Taurasi wijn en in het algemeen tot de meest getalenteerde wijnmakers van Campanië. 

(Het was een bijzonder aangename kennismaking met Raffaele)

De wijngaarden liggen op de toplocaties voor de druivenrassen in de regio. Deze regio heeft bekende herkomstgebieden en brengt zeer goede witte wijnen voort. Denk hierbij aan Greco di Tufo DOCG, Fiano di Avellino DOCG, Beneventano Falanghina IGT  en Coda di Volpe DOC. Trearte – Vadiaperti was het eerste wijnbedrijf dat een monocèpage wijn van de coda di volpe druif produceerde in Irpinia. Wijn met een intense mineraliteit, riesling-achtig.

Naast de standaard reeks wijnen produceert Traerte – Vadiaperti een “Selezione” reeks wijnen. Enkel wijnen van de druiven van één wijngaard. Daarnaast enkel oude wijnstokken en er worden alleen de beste druiven gebruikt. Met andere woorden “cru wijnen”:
Aipierti Fiano di Avellino DOCG Vadiaperti 
Tornante Greco di Tufo DOCG Vadiaperti 
Torama Coda di Volpa DOC Vadiaperti 


Traerte - Vadiaperti (Raffaele Troise)

Alle wijnen van dit mooie wijnhuis zijn verkrijgbaar bij Vintaliani. We hebben overigens de webshop iets aangepast in het selectieproces. Je kunt kiezen uit beschikbare jaartallen en verschillende verpakkingen. 
Hierbij geldt dat een doos met 6 flessen het meest voordelig is en in veel gevallen standaard is ingevuld.

Proost op een mooie lente met een goed glas Italiaanse wijn.

Lees een uitgebreide beschrijving van wijnhuis Traerte – Vadiaperti en de wijnen: Traerte – Vadiperti

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *