Vintaliani nieuwsbrief Maart 2024

Italiaanse rode wijn

 

Vintaliani Nieuwsbrief Maart 2024
 

Ciao Italiaansewijn liefhebbers,
“ZOMERTIJD”, het is weer zover en het is Pasen. Een mooi moment om kort terug te kijken op afgelopen maand. Voor ons een bijzonder moment was de verschijning van het wijnmagazine “Perswijn 2-2024 begin maart. Vintaliani had een vijftal wijnen ingestuurd ter beoordeling voor de rubriek “Rood en wit uit Marche en Abruzzo. Drie rode en twee witte wijnen om precies te zijn van het wijnhuis Mazzarosa. Een bevestiging van onze keuze om dit wijnhuis op te nemen in ons portfolio afgelopen jaar. Benieuwd naar de prachtige beoordelingen lees dan ons blog artikel “Proefnotities Perswijn 2-2024

Cantina Mazzarosa

Laten we snel kennis maken met het wijnhuis Mazzarosa en de wijnstreek Abruzzo. Cantine Mazzarosa is in 1863, tijdens de oprichting van het koninkrijk Italië, opgericht door Senator Giuseppe Devincenzi. Het wordt nu door de zesde generatie van deze familie geleid. De familie heeft een 27 hectare wijngaard in bezit welke tussen de 20 en 40 jaar oud zijn en ze liggen in de meest gewilde locatie van Abruzzen:  Roseto degli Abruzzi in Teramane. De wijngaarden liggen op stijle hellingen en 100 meter boven de zeespiegel. Grenzend aan de Vomano rivier en in de nabijheid van de Adriatische zee. Ideale omstandigheden voor wijnbouw. Wijnhuis Mazzarosa heeft respect voor de natuur, het wijngoed is omringd door het natuurreservaat “Riserva del Borsacchio”. Ze werken in de kelder met traditionele methodes zonder toevoegingen van sulfaten en met fermentatie op natuurlijke wijze. Alles volgens de Europese SQNPI certificering.

proeverij Mazzarosa

De wijnen van Mazzarosa: 

De witte wijnen zijn super als aperitief of bij visgerechten, salades, wit vlees en zachte kazen. De Cerasuolo is in Abruzzo De allemansvriend, deze rosé past eigenlijk overal bij en overheerst in de zomer op de terrassen langs de kust. De rode wijnen passen perfect bij BBQ’s met rood vlees, geiten- en schapenvlees, stoofpotten en gerijpte kazen. Voor de compleetheid vermelden we dat Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane de enige DOCG wijn is in Abruzzen. Uitgebreide info over het wijnhuis: “Mazzarosa

Kennismaken met de wijnen van Mazzarosa: Met de kortingscode mazza2024 krijgt je 10% korting tot en met 30 april 2024 op bestellingen van één of meer dozen van 6 flessen.

Italiaanse witte wijn

Proost op fijne Paasdagen en een hopelijk schitterend voorjaar!
Paul

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *