Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese – (Milanese risotto)

Voorbereiding: 10 minuten,  Bereiding: 40 minuten
 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1,5 liter goede vleesbouillon
  • 20 gram rundermerg
  • 80 gram boter
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 350 gram risottorijst
  • desgewenst: 1¼ dl witte wijn
  • ½ theelepel saffraandraadjes
  • 80 gram parmezaan, vers geraspt
  • zout en vergemalen zwarte peper

 

Bereiding Risotto alla Milanese (milanese risotto):

Breng de vleesbouillon aan de kook en zet het vuur zodanig dat het vocht blijft pruttelen. Verhit in een andere pan het rundermerg met 50 gram boter. Voeg de ui toe en fruit hem 15 minuten op laag vuur of totdat hij doorschijnend is; roer af en toe. Roer er de rijst door en roer 1-2 minuten tot alle korrels glimmen en met vet bedekt zijn en de randjes doorschijnend zijn. Roer er de eventuele wijn door en blijf roeren tot het vocht verdampt is. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot die geabsorbeerd is. Voeg dan opnieuw een soeplepel bouillon toe en herhaal het proces. Ga op die manier soeplepel voor soeplepel door en blijf roeren tot de rijst beetgaar is geworden. Dat duurt 15-20 minuten. Dat roeren is belangrijk omdat daarmee zetmeel vrijkomt uit de rijst, die daardoor smeuïg wordt.

Breng intussen wat water aan de kook. Doe de saffraan in een hittebestendig kommetje en doe er 2 eetlepels kokend water bij. Week een paar minuten, proef of de rijst vrijwel gaar is en doe de draadjes bij de rijst voordat u de laatste soeplepel bouillon toevoegt. Laat de rijst beetgaar worden, voeg zout (Let op: de kaas is ook zout!) en peper naar smaak toe, haal de pan van het vuur en roer er de rest van de boter en de parmezaanse kaas door. Laat het gerecht 5 minuten staan en dien het op.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Risotto alla Milanese

De wijn die bij risotto alla milanese past, moet de romigheid en rijkdom aan smaken en texturen versterken. Daarom raden we een gestructureerde en aromatische witte wijn aan, zoals een houtgerijpte Chardonnay, een pinot grigio, sauvignon blanc of een geurige Riesling.

Als je liever rode wijn drinkt, een warme, elegante en licht kruidige Barbera.

Een uitstekende combinatie is Risotto alla Milanese met ossibucchi alla milanese, schenk er dan een sangiovese wijn bij zoals vermeldt bij het recept ossibucchi alla milanese

Welke wijn bij Risotto alla Milanese

 15,17 101,65 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 16,49 87,60 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 16,49 88,43 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 15,17 101,65 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 18,14 97,52 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Tre Bicchieri Gambero Rosso 2023
 30,54 161,98 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *