Ossibuchi alla Milanese

ossibuchi alla milanese

Ossibuchi alla Milanese – (Ossobuco uit Milaan)

Voorbereiding: 20 minuten,  Bereiding: 1 uur
 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 80 gram boter
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 4 ronde stukken kalfsschenkel van 5 cm dik
  • bloem 
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • 175 ml goede vleesbouillon
  • 1 stengel blekkselderij, fijngehakt
  • 1 wortel fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • zout en peper

Voor de gremolata:

  • dun gesneden schil van 1/2 citroen, fijngehakt
  • takje verse bladpeterselie, fijngehakt

Bereiding Ossibuchi alla Milanese (Ossobuco uit Milaan):

Smelt de boter in een pan, voeg de ui toe en fruit hem 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Bestuif de schenkels met bloem, leg ze in de pan en bak ze op hoog vuur aan alle kanten bruin; keer ze vaak. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze nog een paar minuten. Voeg de wijn toe en laat hem borrelend verdampen. Voeg de bouillon, de bleekselderij en de wortel toe, zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles 30 minuten pruttelen; controleer af en toe of er nog wat bouillon bij moet. Verdun de tomatenpuree met 1 eetlepel heet water in een kom en giet het mengsel in de pan. Maak dan de gremolata. Meng daarvoor de citroenschil en peterselie in een kom, doe ze bij het kalfsvlees, roer goed en houd het gerecht nog 5 minuten op het vuur.

(Bron: “De zilveren lepel”)

Welke wijn bij Ossibuchi alla Milanese

Het vette merg van de kalfsschenkel vormt een filmlaagje in je mond. Het lichte zuurtje van de tomatensaus compenseert dit zodat er een mooie balans tot stand komt. Bij gebraden kalfsschenkel met een lichte tomaten saus past een wijn van sangiovese uitstekend zoals een Chianti Classico. Als tegenhanger zou een fruitige Valpolicella Classico genomen kunnen worden. 

Welke wijn bij Ossibuchi alla Milanese – Ossobuco uit Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *