Carpaccio di pesce

Carpaccio di pesce (carpaccio van vis)

Carpaccio di Pesce – (Carpaccio van vis)

Voorbereiding: 20 minuten,  plus 1 – 2 uur vriezen
 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 250 gram heel verse zwaardvisfilet
  • 250 gram heel verse zalmfilet
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel cognac
  • 1/2 bosje verse bladpeterselie fijngehakt
  • 1 theelepel verse tijm
  • zout en peper

 

Bereiding Carpaccio di pesce:

Leg de vis 1-2 uur in de koelkast of diepvries om op te stijven. Neem een vlijmscherp mes en snijd de zwaardvis en zalm in dunne plakjes. Leg ze op een schaal en houd ze tot het opdienen in de koelkast. doe de olie, knoflook, cognac, peterselie en tijm in de keukenmachine met wat peper en zout. Zet het apparaat aan en meng grondig. Giet deze saus vlak voor het opdienen over de carpaccio.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Carpaccio di pesce (carpaccio van vis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *