Vitello Tonnato Freddo

Vitello Tonnato Freddo

Vitello Tonnato Freddo – (Koud kalfsvlees met tonijn)

Voorbereiding: 20 minuten,  plus koelen en staan Bereiding: 21 uur
 
Ingrediënten voor 6 personen:
  • 800 gram platte kalfsfricandeau
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • zout

Voor de saus:

  • 3 ansjovisfilets op olie uit blik, uitgelekt
  • 200 gram tonijn op olie uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
  • sap van 1 citroen, gezeefd
  • 2 hardgekookte eierdooiers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout 

 

Bereiding Vitello Tonnato Freddo:

Bind het vlees netjes op. Breng een pan water met zout aan de kook en doe er het vlees, de wortel, de ui, de stengel bleekselderij, de azijn en de olijfolie bij. Sluit de pan en laat de inhoud 2 uur op laag vuur pruttelen, het vlees moet gaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat het vlees in de bouillon afkoelen.

Maak intussen de saus. Pureer de tonijn, ansjovis, kappertjes en dooiers met een knijper of keukenmachine. Roer er de olijfolie, 2-3 eetlepels bouillon en het citroensap door. Verwijder het keukengaren, snijd het vlees in plakjes en leg ze op een schaal. Lepel er de saus over en laat het gerecht een paar uur staan zosat de smaken aan elkaar kunnen wennen.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Vitello Tonnato Freddo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *