Riesling maar dan op zijn Italiaans

Riesling maar dan op zijn Italiaans

Riesling maar dan op zijn Italiaans

Met “Riesling maar dan op zijn Italiaans” willen we je kennis laten maken met een een riesling wijn uit Italië. De wijn komt uit de regio Piemonte in Noord Italië. Om nog wat preciezer te zijn de Langhe streek.

Riesling

Riesling kennen we vooral vanuit Duitsland en natuurlijk Frankrijk. In de wijnstreken Rheingau, Pfalz en Moezel worden in Duitsland enkele uitzonderlijke riesling wijnen gemaakt. Meestel halfdroge wijnen met een hoge zuurgraad. De Elzas in Frankrijk is ook een bijzonder riesling gebied. Het grenst aan Duitsland en we zien vele Duitse kenmerken in de verschillende dorpen terug. Hier veelal droge, soepele en mineraalachtige wijnen.

Riesling in Italië

De bodem van de Langhe geeft wijnen van opmerkelijk vakmanschap, ook onder internationale variëteiten. L”Astemia Pentita is een van de producenten die er enkele verbouwt. De Riesling drukt hier al zijn potentieel uit als een internationale druivensoort, waarbij zijn eigenaardigheden goed tot uiting komen.

Langhe DOC Riesling

De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden op 420-450 meter boven zeespiegel. De druivenranken zijn op het zuiden gericht. De wijngaarden liggen in Montforte d’Alba.

De wijn rijpt 6 maanden op RVS en 9 maanden op de fles alvorens op de markt te komen.

Het is een frisse elegante wijn met mooie aroma’s en karakter.

Langhe DOC Riesling

Bestel online

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *