Paddenstoelenrisotto met Barolo

paddenstoelenrisotto met barolo

Paddenstoelenrisotto met Barolo

Voorbereiding: 1 uur Bereiding: 1 uur
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 100 gram gedroogde paddestoelen
  • 40 gram boter – 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt – 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 takje salie, fijngehakt
  • 1 takje verse basilicum, fijngehakt
  • 4 tomaten, ontveld en kleingesneden
  • ongeveer 1,5 liter groentebouillion
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 350 gram risottorijst – 200 ml Barolo
  • 40 gram Parmezaan, vers geraspt – zout en peper

 

Bereiding Paddenstoelenrisotto met Barolo

Doe de paddenstoelen in een kom met zoveel heet water dat ze onderstaan en week ze 20 minuten. Laat ze uitlekken en knijp ze uit. Smelt de botor met olie in een pan en bak de knoflook, ui, rozemarijn, salie, en basilicum 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Doe de tomaten erbij en laat ze 15 minuten pruttelen. Voeg de paddenstoelen plus zout en peper toe en houd alles 5 minuten afgedekt op het vuur. Breng intussen de bouillon aan de kook. Doe de peterselie en de rijst bij de groenten in de pan en roertot alle korrels met vet bedekt zijn. Giet er de wijn bij en laathem verdampen. Doe er een soeplepel bouillon bij en roer tot die is opgenomen. Ga op die manier soeplepel voor soeplepel door tot de rijst beetgaar is. Dat duurt 18-20 minuten. Bestrooi de gare rijst met parmezaan en dien hem op.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Paddenstoelenrisotto met Barolo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *