Zomer bubbels

Zomer bubbels

De zomer is op komst. Natuurlijk hoort bij een zomer een heerlijke frisse zomer bubbel, een mousserende wijn maar naar onze mening wel uit Italië. Waarom zouden we enkel mousserende wijn drinken met nieuwjaar, een bruiloft of bij het slagen voor een examen. 

Italiaanse mousserende wijnen zijn er in verschillende vormen. Wij spreken hier over bijzonder goede wijnen. Mousserende wijnen gemaakt volgens de traditionele methode dus met hergisting op de fles. Daarnaast een prosecco van topklasse gemaakt volgens de Charmat methode.

Alle wijnen zijn van Italiaanse inheemse druivenrassen: Garganega, Durello en Glera. Tevens zijn alle wijnen van het type “Extra Brut”. 

 

Cortenera

Het wijnhuis Cortenera is gevestigd in Gambellara welke ligt in de provincie Vicenza. Het gebied van de Soave wijnen. Dit wijnhuis produceert enkel mousserende wijnen en wel van de druivenrassen Garganega (Soave), Durello of een combintie van deze twee druivenrassen.

Silvano Follador

Het wijnhuis Silvano Follador ligt in Santo Stefano di Valdobbiadene. Het topgebied in Italië voor Prosecco. De wijngaarden liggen allen op de toplocaties, denk hierbij aan Cartizze. Er worden twee prosecco wijnen gemaakt: volgens de gebruikelijke Charmat methode en volgens de traditionele methode met hergisting op de fles.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *