Zomer bubbels

Italiaanse mousserende wijn

Zomer bubbels

De zomer is op komst. Natuurlijk hoort bij een zomer een heerlijke frisse zomer bubbel, een mousserende wijn maar naar onze mening wel uit Italië. Waarom zouden we enkel mousserende wijn drinken met nieuwjaar, een bruiloft of bij het slagen voor een examen. 

Bubbelwijnen uit Italië zijn er in verschillende vormen. Wij spreken hier over bijzonder goede wijnen. Mousserende wijnen gemaakt volgens de traditionele methode dus met hergisting op de fles. Daarnaast een prosecco van topklasse gemaakt volgens de Charmat methode.

De wijnen zijn van Italiaanse inheemse druivenrassen: Garganega, Durello en Glera. Daarnaast van de klassieke combinatie chardonnay en pinot noir. Tevens zijn alle wijnen van het type “Extra Brut”. 

 

Cortenera

Het wijnhuis Cortenera is gevestigd in Gambellara wat ligt in de provincie Vicenza. Het gebied van de Soave wijnen. Dit wijnhuis produceert enkel bubbelwijnen en wel van de druivenrassen Garganega (Soave), Durello of een combinatie van deze twee druivenrassen. Daarnaast worden de mousserende wijnen uitsluitend geproduceerd volgens de “Metodo Classico” oftewel met tweede gisting op de fles.

Silvano Follador

Het wijnhuis Silvano Follador ligt in Santo Stefano di Valdobbiadene. Het topgebied in Italië voor Prosecco. De wijngaarden liggen allen op de toplocaties, denk hierbij aan Cartizze. Er worden twee prosecco wijnen gemaakt: volgens de gebruikelijke Charmat methode en volgens de traditionele methode met hergisting op de fles.

Ca’Duso

Het wijnhuis Ca’Duso ligt in Costabissara en behoort tot de provincie Vicenza. Het wijnhuis produceert voornamelijk monocépage wijnen van inheemse en internationale druivenraseen. De wijnmaker is ervan overtuigd dat op deze manier het beste van de druivenrassen naar voren komt.

Er wordt een mousserende wijn geproduceerd van chardonnay en pinot noir. Een klassieke combinatie voor kwaliteit bubbels. Deeze wijn is gemaakt volgensde traditionele methode met tweede gisting op de fles.

 23,10 122,31 Prijs incl. BTW

Benieuwd naar andere wijnen?

Bekijk dan ons complete aanbod Italiaanse wijnen.

Of maak een meer specifieke keuze via onderstaande buttons.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.