Proefnotities Perswijn 1-2021

proefnotities Perswijn

Het is natuurlijk goed om wijnen in te sturen naar een onafhankelijk panel om de desbetreffende wijn te laten beoordelen. Ook al ben je als importeur overtuigd van de kwaliteit, een “second opinion” kan geen kwaad. Het tijdschrift “Perswijn” beschikt over een uitgebreid proefpanel en publiceert naar categorie de proefnotities in haar magazine.

Voor de categorie “Chardonnay uit Europa met uitzondering van Bourgogne” hebben wij een wijn van wijnhuis Uvamatris uit Monferrato ingestuurd. De ingestuurde wijn heeft een beoordeling ontvangen van Zeer Goed tot Uitstekend.

Een zeer mooi resultaat waar we natuurlijk trots op zijn.

Uvamatris

De wijn van Uvamatris is een Monferrato DOC. Deze wijn Aurora is een  monocépage wijn van de chardonnay druif. Het oogstjaar van deze wijn is 2016.

De proefnotities en de behaalde beoordeling:

  • Geur: kruidig, rokerig, krachtig, noten
  • Smaak: vol en krachtig, rijp, breed, boter
  • Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (⭐️) (4,5 sterren Zeer goed – Uitstekend)

 

Daarnaast is deze wijn in de Perswijn 01-2021 Geselecteerd.

Geselecteerd wil zeggen: een selectie van de lekkerste wijnen die we voor dit nummer hebben geproefd.

De omschrijving van Perswijn voor Uvamatris, Aurora 2016, Monferrato bianco:

“In Piemonte is Monferrato de DOC met de meeste ruimte voor niet-lokale druivenrassen, zoals cabernet sauvignon voor rood. Cortese is dé druif voor wit, maar chardonnay is er ook populair. In de wijngaarden van Uvamatris staat de chardonnay aangeplant op de koelste plekken, die op zo’n 300 meter hoogte liggen. De stokken zijn nu acht tot twaalf jaar oud, zodat de wijnen meer diepgang krijgen. Een koude inweking op de schillen van twaalf uur geeft nog meer aroma aan de wijn. Hij ondergaat vervolgens een rijping op de lie, zonder hout, gedurende enkele maanden. Het resultaat is kruidig, rokerig, krachtig, met noten, vol, rijp en breed”