
Tiramisù
Voorbereiding: 50 minuten, plus 3 uur in de koelkast
Ingrediënten voor 6 personen:
- 2 eiwitten
- 4 eierdooiers
- 150 g poedersuiker
- 400 g mascarpone
- 200 g lange vingers
- 175 ml vers gezette, extra sterke koffie, afgekoeld
- 200 g pure chocolade, geraspt
- cacao
Bereiding Tiramisù
Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf. Klop van de eierdooiers met de suiker in een andere kom een bleke, luchtige massa. Spatel er voorzichtig de mascarpone en dan het eiwit door. Leg een laagje lange vingers in een diepe, rechthoekige schaal en bestrijk ze gelijkmatig met de koffie. Bedek ze met een laag mascarponeroom en bestrooi die met wat chocolade. Ga zo door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponeroom. Bestuif het gerecht met cacao en zet het 3 uur in de koelkast.
(Bron: “De zilveren lepel”)
Welke wijn bij Tiramisu
Benieuwd naar onze andere wijnen. Bekijk ons complete aanbod Italiaanse wijnen.