Capriolo Arrosto

Caprio;o arrosto

Capriolo Arrosto (gebraden ree)

Voorbereiding: 35 minuten, plus ‘s nachts marineren, Bereiding: 40 – 60 minuten
 
Ingrediënten voor 6 personen:
  • 1 reebout of -lende
  • 100 gram pancetta, in smalle reepjes
  • 175 ml olijfolie, plus iets extra voor de braadslee
  • 500 ml droge witte wijn
  • 1 takje verse tijm, fijngehakt
  • 1 takje vers bonenkruid, fijngehakt
  • 1 takje verse oregano, fijngehakt
  • zout en peper

 

Bereiding Capriolo Arrosto:

Maak kleine insneden in het vlees en steek er de reepjes pancetta in. Meng de olijfolie, wijn en kruiden in een schaal, voeg zout en peper toe en leg er het vlees in. Marineer het een nachht afgedekt op een koele plaats. Verhit de oven tot 220 °C (stand 7). Bestrijk een braadslee royaal met olie. Laat het vlees uitlekken (vang de marinade op), leg het in de braadslee en zet het 10 minuten in de oven. Giet de achtergehouden marinade bij het vlees, verlaag de temperatuur tot 180 °C (stand 4) en braad het ongeveer 30 minuten; het vlees is dan nog iets ongaar. Laat het nog 10 minuten in de oven  als u het liever iets gaarder eet, maar laat het niet overgaar worden, want dan wordt het taai. Haal het uit de braadsleee, snijd het in plakjes, leg ze op een warme schaal en schep er het braadvocht overheen.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Capriolo Arrosto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *