Proefnotities Perswijn 5-2020

proefnotities Perswijn

Het is natuurlijk goed om wijnen in te sturen naar een onafhankelijk panel om de desbetreffende wijn te laten beoordelen. Ook al ben je als importeur overtuigd van de kwaliteit, een “second opinion” kan geen kwaad. Het tijdschrift “Perswijn” beschikt over een uitgebreid proefpanel en publiceert naar categorie de proefnotities in haar magazine.

Voor de categorie “Gewürztraminer Perswijn 5-2020” hebben wij een wijn van wijnhuis Ornella Molon ingestuurd. Deze wijn, Traminer is een Gewurztraminer cépage wijn. Het oogstjaar van deze wijn is 2018.

De proefnotities en de behaalde beoordeling:

  • Geur: kruiden, rokerig, lychee, intens
  • Smaak: stevig, sap, goede zuren, mild, rijk
  • Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️(Zeer goed)

Voor de categorie “Amarone Perswijn 5-2020” hebben wij een wijn van wijnhuis Tenuta Ugolini ingestuurd. Deze wijn, Valle Alta is een Amarone della Valpolicella DOCG wijn. Het oogstjaar van deze wijn is 2013.

De proefnotities en de behaalde beoordeling:

  • Geur: zoet fruit, fris kruidig, specerijen, ontwikkeld
  • Smaak: kracht, niet dik, goede tannine, droog
  • Beoordeling: 16,5 punten van 20 (Zeer goed)