Proefnotities Perswijn 5-2020

proefnotities Perswijn

Het is natuurlijk goed om wijnen in te sturen naar een onafhankelijk panel om de desbetreffende wijn te laten beoordelen. Ook al ben je als importeur overtuigd van de kwaliteit, een “second opinion” kan geen kwaad. Het tijdschrift “Perswijn” beschikt over een uitgebreid proefpanel en publiceert naar categorie de proefnotities in haar magazine.

Voor de categorie “Amarone Perswijn 5-2020” hebben wij een wijn van wijnhuis Tenuta Ugolini ingestuurd. Deze wijn, Valle Alta is een Amarone della Valpolicella DOCG wijn. Het oogstjaar van deze wijn is 2013.

De proefnotities en de behaalde beoordeling:

  • Geur: zoet fruit, fris kruidig, specerijen, ontwikkeld
  • Smaak: kracht, niet dik, goede tannine, droog
  • Beoordeling: 16,5 punten van 20 (Zeer goed)

Wat eten we bij Amarone

Amarone della Vapolicella past uitstekend bij rood vlees, wild en geroosterd vlees. Het is uitstekend met harig wild zoals wilde zwijnen, herten en reeën, eventueel vergezeld van paddestoelen of truffels. Verder gerijpte, oude en zeer aromatische of persistente kazen. Bijvoorbeeld: Gorgonzola kaas. Sappige vleeswaren. Het is ook een uitstekende gesprekswijn, die aan het einde van een diner op zichzelf kan worden gedronken.

Bestel Amarone bij Vintaliani

 47,56 255,37 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Benieuwd naar onze andere wijnen. Bekijk ons complete aanbod Italiaanse wijnen.