Branzino al cartoccio

Branzino al cartoccio

Branzino al cartoccio (zeebaars in een pakje)

Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten
 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • Olijfolie voor het bakpapier en de vis
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zeebaars van 1 kg, bijgesneden, geschubd en schoongemaakt
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 citroen in plakje, plus iets extra voor het opdienen
  • 1 ui, in plakjes
  • 2 lente-uitjes, in plakjes
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • zout en peper

 

Bereiding Branzino al cartoccio:

Verhit de oven tot 200 ºC (stand 6.) Knip een stuk bakpapier uit en bestrijk het met olijfolie. Leg een takje rozemarijn en één van de tenen knoflook in de buikholte van de zeebaars, bestrooi hem met zout en peper en leg hem op het bakpapier. Snijd de tweede teen knoflook in plakjes. Bestrooi de vis met peterselie en bedek hem met plakjes citroen, uiringen, en plakjes knoflook. Schep de wijn over de vis, vouw er het bakpapier overheen zodat hij helemaal is opgesloten en draai de randen dicht. Leg hem 15 minuten op een bakplaat in de oven. Dien hem met olijfolie, plakjes citroen en zout op.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Branzino al cartoccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *