Chardonnay maar dan op zijn Italiaans

Chardonnay maar dan op zijn Italiaans

Met “Chardonnay maar dan op zijn Italiaans” willen we u laten kennismaken met  chardonnay wijnen uit Italië. De eerste komt uit Vignale Monferrato, de tweede uit Vincenza in Veneto en de derde uit Rionero in Vulture in Basilicata, in het zuiden van Italië.

Chardonnay

Chardonnay vindt zijn oorsprong in Frankrijk, wie kent niet de Bourgogne, Chablis en Champange wijnen. De Chardonnay druif is een druif die zich makkelijk aanpast aan de omstandigheden zoals bodem en klimaat. Het is een vroeg rijpende druif die echter goed gedijt in koele en warme wijnbouw zones. Vandaar dat deze druif over de hele wereld is aangeplant. De wijn van de chardonnay druif is uitermate geschikt voor rijping op eikenhout of te wel houtopvoeding.

Chardonnay in Italië

Overigens zijn Chardonnay en Italië reeds lang met elkaar verbonden. Chardonnay is veel gebruikt in bi-cépage wijnen, wijnen die bestaan uit een blend van meerdere wijnen. Echter er worden diverse mooie mono-cépage wijnen geproduceerd en dit met name in noord Italië.

Wij stellen drie chardonnay wijnen voor:

  • Fonsina van wijnhuis Accornero in Vignale Monferrato
  • Rissaio van wijnhuis Ca’Duso in Vincenza
  • Il Preliminare Basilicata IGT van wijnhuis Cantine del Notaio in Rionero in Vulture

Fonsina

Fonsina is een Monferrato Bianco DOC. Het is een wijn gemaakt van 100%  chardonnay druiven.  De druivenranken zijn aangeplant op 195 meter boven zeespiegel. De druivenranken zijn op het oosten gericht.

Deze wijn heeft geen malolactische omzeting en geen houtopvoeding gehad.

Fonsina is een wijn met een frisse en fruitige reinette appel smaak. Daarnaast een hartige minerale afdronk. Kortom een makkelijk en aangename wijn om te drinken.

Rissaio - IGT Bianco Veneto

Rissaio

Rissaio is een IGT Veneto. Het is een wijn gemaakt van 100%  chardonnay druiven.  De druivenranken zijn aangeplant op 220 meter boven zeespiegel. De druivenranken zijn op het zuidwesten gericht.

Het bouquet benadrukt hints van exotisch fruit op een citrusachtergrond van cederhout en acaciabloemen. Gevolgd door lichte tonen van toast en aromatische kruiden zoals salie, tijm en rozemarijn. In de mond komt hij zacht binnen, met een duidelijk frisse en uitgesproken hartige afdronk. Wijn met een extreme lengte en persistentie.

Il Preliminare

Il Preliminare is een Basilicata Bianco IGT. Dit is een bi-cépage wijn van de volgende druivenrassen: Aglianico del Vulture, Malvasia, Moscato en Chardonnay.
Aglianico del Vulture is een blauw druivenras echter bij deze wijn wordt de vinificatie methode van witte wijn aangehouden. Dus geen schilweking wat de rode kleur geeft.

Exotisch fruit zoals ananas, mango en papaya. Een wijn met frisse smaak van groene en fruitige tonen.

Beoordeling Perswijn 7-2020: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (⭐️) (4,5 sterren Zeer goed – Uitstekend)

Il Preliminare – Basilicata IGT Bianco

Bestel online

 16,49 88,43 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 19,79 105,79 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Aanbieding!
 13,52 91,74 Prijs incl. BTW
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Benieuwd naar andere wijnen?

Bekijk dan ons complete aanbod Italiaanse wijnen.

Of maak een meer specifieke keuze via onderstaande buttons.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.