Vermicelli con le vongole

Vermicelli con le vongole

Vermicelli con le vongole

Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten
 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 Kg Venusschelpen, geboend
  • 150 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g vermicelli
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie
  • zout en peper

 

Bereiding Vermicelli con le vongole:

Gooi schelpen weg die kapot zijn of niet direct dichtgaan als u er scherp op tikt. Verhit de olie in een pan, doe er de knoflook en de venusschelpen in en verhit ze ongeveer 5 minuten; ze moeten open zijn. Haal de pan van het vuur en haal er met een schuimspaan de schelpen uit maar gooi de schelpen die niet opengaan, weg. Haal de diertjes uit hun schelpen en doe ze weer in de pan. Kook intussen de vermicelli in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de koekenpan met de venusschelpen. Verhit ze al roerend 2 minuten, voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi ze met de peterselie. Doe ze in een warme schaal en dien ze op.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Vermicelli con le vongole

Welke wijn bij vermicelli con le vongole

Witte wijn is de perfecte bondgenoot voor spaghetti met mosselen. Zijn lichtheid, frisheid en evenwichtige zuurgraad passen perfect bij de delicate smaken van het gerecht. Een populaire keuze is Vermentino, die citrus en minerale tonen biedt die harmonieus samengaan met de frisheid van de mosselen. Terwijl witte wijnen de klassieke combinaties domineren, kan een goede roséwijn een intrigerend alternatief zijn. Kies een droge rosé, bij voorkeur gemaakt van inheemse Italiaanse druiven zoals Cerasuolo d’Abruzzo. Het fruitige karakter en de lichte body passen mooi bij de delicate smaken van spaghetti alle vongole en vormen een onverwacht aangename combinatie.

Als je daarentegen de eetervaring naar een niveau van elegantie wilt tillen, waag je dan aan een mousserende wijn. Zijn evenwichtige bruisen en zuurgraad combineren verrassend goed met de lichte zoetheid van de mosselen. De frisheid, zuurheid en gistigheid die typisch zijn voor een mousserende wijn van chardonnay en pinot noir vormen een fascinerend contrast met de brakke smaak van de mosselen, waardoor het gehemelte een onvergetelijke combinatie krijgt.

 16,49 87,60 Prijs incl. BTW
 19,59 103,31 Prijs incl. BTW
 23,10 122,31 Prijs incl. BTW

Benieuwd naar andere wijnen?

Bekijk dan ons complete aanbod Italiaanse wijnen.

Of maak een meer specifieke keuze via onderstaande buttons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *