
Vermicelli con le vongole
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 Kg Venusschelpen, geboend
- 150 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 350 g vermicelli
- 1 eetlepel verse bladpeterselie
- zout en peper
Bereiding Vermicelli con le vongole:
Gooi schelpen weg die kapot zijn of niet direct dichtgaan als u er scherp op tikt. Verhit de olie in een pan, doe er de knoflook en de venusschelpen in en verhit ze ongeveer 5 minuten; ze moeten open zijn. Haal de pan van het vuur en haal er met een schuimspaan de schelpen uit maar gooi de schelpen die niet opengaan, weg. Haal de diertjes uit hun schelpen en doe ze weer in de pan. Kook intussen de vermicelli in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de koekenpan met de venusschelpen. Verhit ze al roerend 2 minuten, voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi ze met de peterselie. Doe ze in een warme schaal en dien ze op.
(Bron: “De zilveren lepel”)
Welke wijn bij Vermicelli con le vongole
Benieuwd naar andere wijnen?
Bekijk dan ons complete aanbod Italiaanse wijnen.
Of maak een meer specifieke keuze via onderstaande buttons.