Risotto nero con le seppie

Risotto nero con le seppie

Risotto nero con le seppie

Voorbereiding: 1 uur, Bereiding: 55 minuten
 
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 Kg zeekat, schoongemaakt (bewaar de inktzakjes)
  • 1 liter visbouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • ½ teen knoflook, fijngehakt
  • 175 ml droge witte wijn
  • 350 g risotto rijst
  • 25 g boter
  • zout en peper

 

Bereiding Risotto nero con le seppie:

Snijd de zeekatten in reepjes. Breng de visbouillon aan de kook. Verhit intussen in een andere pan de olie, voeg de ui en knoflook toe en fruit ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Doe er de inktvis met zout en peper naar smaak bij en laat alles een paar minuten pruttelen. Doe er de wijn en 150 ml water bij en houd alles nog 20 minuten op laag vuur. Kook de rijst een paar minuten mee, voeg de hete bouillon en de inktvisseninkt toe en laat het gerecht nog 20 minuten pruttelen: de rijst moet gaar en het vocht opgenomen zijn. Roer er de boter door en dien het gerecht op.

(Bron: “De zilveren lepel”)

 

Welke wijn bij Risotto nero con le seppie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *