Asperges Mimosa een heerlijk gerecht en gemakkelijk te maken. natuurlijk geven we een wijnsuggestie bij dit gerecht.
Voor de wijnen Riesling maar dan op zijn Italiaans, Chardonnay maar dan op z’n Italiaans.
Echter een Pinot Grigio of Viognier misstaat zeker niet.

Asperges Mimosa
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 Kg witte asperges, schoongemaakt
- 4 eieren, hardgekookt
- 1 takje verse bladpeterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
Bereiding Asperges Mimosa:
Kook de asperges 15 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en leg ze op een schaal. Pel de eieren en hak ze met de bladpeterselie fijn. Doe dit mengsel in een kom en roer er de olie door.
Strooi het mengsel over de asperges en zet ze op tafel.
(Bron: “De zilveren lepel”)