
Cantuccini
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- boter om in te vetten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel, plus iets om extra te bestuiven
- 500 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- mespuntje fijngewreven saffraandraadjes
- 250 gram gedopte amandelen, niet ontveld
- zout
Bereiding Cantuccini:
Verhit de oven tot 160 °C (Stand 3). Boter 2 bakplaten in en bestuif ze met bloem. Zeef de bloem, de suiker, zout en het bakpoeder in een bergje op de aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Breek er 2 eieren in en doe er de dooiers en het saffraan bij.
Werk er met uw vingers beetje bij beetje de droge ingrediënten door. Voeg de amandelen toe en meng goed. Bestuif uw handen met bloem en vorm lange rollen van 3-4 cm breed en 1 cm dik. Leg ze op de bakplaten. Klop het laatste ei in een kommetje los en bestrijk er de bovenkant van de rollen mee. Zet ze 30 minuten in de oven. Haal ze eruit en snijd ze schuin in stukken van 2-3 cm. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
(Bron: “De zilveren lepel”)
Welke wijn bij Cantuccini
Bekijk hier ons complete aanbod dessertwijnen.