
Vitello Tonnato Caldo – (Warm kalfsvlees met tonijn)
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 1 uur 50 minuten
Ingrediënten voor 6 personen:
- 40 gram boter
- 3 eetlepels olijfolie
- 800 gram platte kalfs fricandeau
- 175 ml droge witte wijn
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 2 ansjovisfilets
- 100 gram tonijn op olie uit blik, uitgelkekt en verkruimeld
- 4 augurken, uitgelekt en fijngehakt
- sap van 1 citroen, gezeefd
- 175 ml water
- zout en peper
Bereiding Vitello Tonnato Caldo:
Verhit de boter en olie in een pan, leg er het vlees in en bak het aan alle kanten bruin; regelmatig keren. Bestrooi het met zout en peper en bak het nog 5 minuten. Voeg er de witte wijn bij en laat deze pruttelend verdampen. Voeg de wortel en bleekselderij toe en giet er 175 ml water bij. Sluit de pan en laat alles 1,5 uur op laag vuur pruttelen; keer het vlees af en toe.
Hak intussen de ansjovisfilets fijn en roer ze door de tonijn, de augurken en het citroensap in een kom. Laat het vlees gaar worden en haal het uit de pan. Gooi de wortel en bleekselderij weg en roer het tonijn mengsel door het stoofvocht. Snijd het vlees in tamelijk dunne plakken, leg het op een voorverwarmde schaal en lepel er de saus over.
(Bron: “De zilveren lepel”)
Welke wijn bij Vitello Tonato Caldo
Witte wijn
Vermentino
Vermentino