Wijnreis Italië 2019 deel 1

Voor juni 2019 staat onze wijnreis op het programma. Van deze wijnreis zullen we verslag doen in verschillende delen daar we feitelijk heel Italië doorkruisen. Toscane is vanaf de oprichting van Vintaliani het favoriete deel van Italië geweest waar ook de meeste wijnhuizen in ons portfolio te vinden zijn.

De eerste week van onze wijnreis zal dan ook vanuit Toscane starten. We hebben ons verblijf in een bergdorp tussen Siena en Grosseto, Pari genaamd. Pari is een plaats in de Italiaanse gemeente Civitella Paganico. Het is een klein middeleeuws dorp met gebouwen en kerken uit de dertiende eeuw. Het dorp Pari telt ongeveer 120 inwoners. Tot 1926 was Pari zelfstandig daarna is het toegewezen aan Paganico. Vanuit Pari zitten we kort bij de uitvalswegen naar de wijnhuizen die we in Toscane willen bezoeken. Daarnaast is het niet de eerste keer dat we verblijven in Pari en zal het ook hier een weerzien zijn met oude bekenden.

De inwendige mens wordt na het werk overdag voornamelijk versterkt bij het plaatselijke Ristorante Le Due Cecche en waar typische Toscaanse gerechten bereid worden. Een kwestie van bovenaan de menukaart beginnen en aan het eind van de week heb je een aardig deel geproefd. Geen overdreven prijzen maar een echte eerlijke Italiaanse keuken met een toffe bediening. Het restaurant is één dag in de week gesloten en wel op woensdag.

Wat staat er op het programma deze wijnreis 2019. De eerste week zal de drukste week worden met bezoeken aan:

De tweede week zakken we af naar natuurgebied Gargano, een bergachtig schiereiland in de provincie Foggia. Hier zullen we een trip maken naar:

Met dit bezoek hebben we alle bestaande wijnhuizen in ons portfolio bezocht wat het eerste doel van onze wijnreis is. Echter er hebben zich twee nieuwe wijnhuizen aangemeld en hier gaan we kennismaken en samen met de wijnhuizen de afweging maken of er een samenwerking tot stand kan komen. Alvorens deze twee wijnhuizen te bezoeken rijden we terug naar noorden voor een korte stop in de regio Bologna om uiteindelijk te eindigen in de regio Turijn waar we ons laatste verblijf hebben. Vanuit hier zullen we de twee nieuwe wijnhuizen bezoeken:

Vanuit ons verblijf in La Cassa zal onze terugreis beginnen. Van alle bezoeken aan de wijnhuizen zullen we middels deze wijnblog verslag doen in verschillende delen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.