Brunello Di Montalcino 2014

Vanaf vandaag verkrijgbaar deze mooie Brunello di Montalcino 2014.

Deze Brunello di Montalcino DOCG heeft een robijnrode kleur neigend naar granaat rood. Een wijn met een doordringend, breed en gevarieerd boeket en met een droge, warme, grootse en persistente smaak. Een Brunello di Montalcino DOCG gemaakt met passie en gedrevenheid door wijnhuis Villa le Prata. Zodoende een Brunello di Montalcino uit het top segment.

Na een zorgvuldige selectie van de trossen vóór en tijdens de handoogst, worden de druiven uit wijngaarden gevinifieerd. Gefrustreerd in stalen tanks voor ca. twintig dagen, het ondergaat een rijpingstijd van ca. 3,5 jaar in Franse “tonneaux” van 5 hl en 7 hl en in Sloveense eiken vaten van 30 hl. Na een nauwkeurige proeverij wordt de wijn gemengd en gebotteld. De rijping wordt de laatste zes maanden afgerond in de fles. En dan nu verkrijgbaar.

Ideale tijd om de wijnvoorraad aan te vullen zeker met deze Brunello di Montalcino welke met de jaren alleen maar beter wordt.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.